sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Yhdeksänkymmentäluvun suosikkiohjelman paluu.

Heti alkuun minun pitää pyytää anteeksi virheellistä tietoa. Hehkutin, että SuomiTV alkaisi jo aiemmin. Kanava ei alkanut kuitenkaan näkyä, joten kirjoitin yhtiön toimitusjohtajalle. Tiedustelin häneltä, että missä mennään kanavan alkamisen suhteen. SuomiTV alkaa näkyä 18 joulukuuta. Kanava tulee näyttämään paljon luontodokumentteja, jotka eivät minua hirveästi kiinnosta.

Yksi ysäri ohjelma tekee paluun. Saas nähdä kuinka kauan sen paluu kestää. Legendaarinen Kymppitonni tulee takaisin. Kymppitonni on sellainen ohjelma, joka tuli katsottua aina lauantai-iltaisin. Joskus Kymppitonnia esitettiin useita kertoja viikossa. Ohjelman idea on lyhykäisyydessään seuraava.

Kisaamassa on julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Kilpailijoita on viisi. Jokainen kilpailija vuorollaan arvuuttelee valitsemaansa sanaa, josta hän esittää vihjeen. Muut kilpailijat koettavat arvata tai tietää oikean sanan. Mikäli yksi tai useampi kilpailija vastaa oikein, saa kysyjä sekä oikein vastannut pluspisteitä. Voittosumma on suurin jos vain yksi tietää vastauksen. Summa pienenee sitä mukaa mitä useampi tietää. Miinuspisteita saa jos kaikki tietävät vastauksen tai vastaavasti kukaan ei tiedä vastausta. Kysyjä saa pisteet tuplana, jos kysymys on ns. "Jokeri", eli sana, jonka kilpailija saa vasta pelitilanteessa ja johon hän joutuu keksimään kysymyksen.

Yhden kerran muistan, kun kilpailijalla oli sanana sorsa. En muista miten sillä kierroksella kävi, mutta se sana jäi näkyviin kilpailijan ikkunaan. Seuraavalla kierroksella hänen kohdallaan juontaja sanoi sorsa kilpailijan nimen sijaan. Juontaja ja kilpailija rupesivat nauramaan ihan hirveesti. Muut kilpailijat oli pakko ottaa ilonpitoon mukaan, koska he eivät kuulleet kuulokkeiden takia mitä nämä kaksi nauroivat. Siis kilpailijat eivät pääse kuulemaan toistensa vastauksia vihjeiden annon jälkeen. Kaikki kilpailijat nauroivat ja niin varmasti muutkin katsojat minun seurana. Tätä se tv komiikka on parhaimmillaan. Onneksi sitä ei leikattu pois. Toivottavasti SuomiTV:ltä tulee paljon suomalaisia ohjelmia ,etenkin yhdeksänkymmentäluvun tietokilpailujen kaltaisia visailuja. Mielestäni se oli tietokilpailujen kulta-aikaa. Nyt minunkaan ei tarvitse aina kuunnella radiota, kun tulee tälläinen huippu tv kanava.

Toivottavasti Kymppitonni kestää pitkään ohjelmistossa. Se meinatiin kerran lopettaa väliaikaisesti, mutta runsaan katsojapalautteen vuoksi sitä jatkettiin vielä jonkin aikaa, ennenkuin se vedettiin telakalle 2005. Jatkan bloggailua viimeistään huomenna.

Ei kommentteja: