maanantai 18. tammikuuta 2010

Miss Suomi varmistui

Nyt tulee vähän kritiikkiä suomalaista mediaa kohtaan. Ne hehkuttaa, jotain tiettyä missikandidaattia mediassa semmosella voimalla, ettei kansa osaa ajatella muita vaihtoehtoja. Minusta tää yleisöäänestys on ihan laitonta puuhaa. Ennen se on ollut tuomareiden päätettävissä kenestä tulee Miss Suomi. Kansa on saanut tietysti valita oman suosikkityttönsä. Minun mielestä missikilpailu on mennyt tässä huonompaan suuntaan. Tottakai kansa äänestää median suosikkia, joka saa eniten näkyvyyttä. Oliskin kiva, jos joku radioasema esittäisi päivän kysymyksenä. Miten päätät ketä äänestät Miss Suomi kilpailussa? Vaikuttaako media päätökseesi?

Ihan sama kävi Euroviisukarsinnoissa. Yhtenä vuotena eräs Idols tähti voitti Euroviisukarsinnat, kun se tuli niin tutuksi ihmisille Idolssin kautta. Äänestäjät ei kuuntele yhtään karsintakappaletta, vaan ne äänestää sitä tuttua artistia. Kova fanipohja ratkaisee. Taitaa käydä tänävuonna humppabändin kanssa samoin. Mielestäni Euroviisut pitäisi järjestää niin, että katsojat saisivat ehdottaa omia vielä suurelleyleisölle tuntemattomia bändejä ja laulajia. Sitten ne karsinnat olisi paljon mielenkiintoisemmat. Tosin osa vanhaan systeemiin tottuneista ei välttämättä enään seuraisi karsintoja.

Missikisoissa taas pitäisi palata takaisin vanhaan malliin. Eli tuomarien raati päättäisi voittajan. Tämmöistä mieltä olen tälläkertaa.

Ei kommentteja: