keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Idolssin viiden kärki.

Jos joku ei tiedä mitä Idolssissa kävi, niin minä kerron sen kommenttien kera. Jo kerran kisasta tippunut, mutta tuomariston takaisin nostama Anna-Kaisa oli mielestäni hyvä laulamaan. Oisko käynyt äänestys tulosten kanssa pientä sählinkiä, koska Anna-Kaisa ei ollut aluksi pudotusuhan alla, mutta joutui siihen kesken tuloslähetyksen. Neljänneksi tuli jo useasti pudotusuhan alla ollut Kalle. Kolmanneksi tuli 18-vuotias Pete, jonka putoaminen oli minulle ja varmaan koko Suomen kansalle suurin yllätys tämän vuoden Idolssissa. Paljonhan spekuloidaaan sitä, että eikö fanit äänestänny Peteä tarpeeksi, kun he luulivat, että Pete on jatkossa automaattisesti.

Kerroinkohan jo, että lopetin Idolssin katsomisen viime talvena, koska tiesin jo aikaisin kuka tulee voittamaan. Se oli minun mielestä väärin tehty tuomareilta, että he ottivat Ari Koivusen takaisin kisaan teatteri viikonlopun aikana, kun Ari nukkui niin sanotusti pommiin. Olisivat lähettäneet Arin kotia kasvamaan. On väärin esitellä tuollaista esikuvaaa nuorille. Se oli kuitenkin sivuseikka.

Tämänvuoden finaalipari oli mielestäni tasaväkisempi lähtökohdiltaan, kuin viime vuoden. Ei voinut yhtään tietää kumpi voittaa. Lopulta äänestys ratkesi Koopin eduksi. Tämä on muuten ensimmäinen kerta, kun finaalin voitti ulkosuomalainen. Nyt tulee kritiikkiä! Idolssin tuloslähetys tulee aivan liian myöhään. Varmaan monessa lapsiperheessä ollaan väännetty kättä tuloslähetyksen katsomisesta. Ymmmärtäisin myöhäisen ajankohdan, jos ohjelmassa esitettäisiin väkivaltaa, mutta kun sitä ei ole. Yhden kerran se tuli ihmisten aikaan. Minullahan ei ole lapsia, eikä kokemusta asiasta, mutta puhunkin yleisellä tasolla. En syytä ketään ohjelman ajankohdasta, tämä oli vain totemus. Nyt muihin juttuihin.

Ei kommentteja: