maanantai 24. elokuuta 2009

Biisilista

Nyt kerron mitä kappaleita aion toivoa puhelinlangoilla. Tietenkin hyvien perustelujen kera.
Toivon Anneli Saariston Tää Yö kappaletta. Kuulin biisin nimen, kun kuuntelin jouluna nuhoitettua Puhelinlangat laulaa ohjelmaa vanhalta minidiskiltäni. Soittaja toivoi Jari Sillanpään ja Marionin duetoimaa Jouluyön Rauhaa. He keskustelivat kuka muu Suomessa on esittänyt kyseisen kappaleen. Vastaus oli Anneli Saariston Tää Yö. Sama kappale, mutta eri suomennos. Alkuperäinen kappale on tietenkin Andrea Bocellin Con te partiro.
Tapio Rautavaaran Korttipakka. Kun mie kuulin sen kappaleen ensi kerran hämmästyin, että se on ihan niinkuin raamatusta. Tosin viimeistä säkeistöä en allekirjoita.
Juha Tapion Luvattumaa. Se on Juha Tapion viimeiseltä albumilta. Se on niin hyvä, eikä sitä kuule koskaan radiosta.
Jos niin pitkälle päästään, että pääsen toivomaan Isän lempikappaleita niin ne ovat seuraavat. Harry Belafonten Venezuela ja Helmut Lotin Besame mucho.
Happoradio Puhu äänellä jonka kuulen. Olen tottunut siihen, että se on hyvä biisi ja niinhän se onkin, vaikka aluksi meinasin hermostua, kun se kokoajan soi radiossa.
Bobby McFerrin Don't worry be happy. Kaverini tykkää siitä ja sitä soitetaan aika harvoin radiossa.
Yö Pettävällä jäällä. Siinä on Juha Tapion hieno teksti.
Gregorian Moment of peace. Gregorianolla on pari hyvää biisiä ja tutustuin yhtyeeseen ensimmäisen avustajani levysoittimen kautta. Se on kaunis. Voisin toivoa toistakin Gregorianon biisiä, mutta siinä on aika huonot sanat, vaikka melodia on kaunis.
Josh Grobanin You Raise Me Up. Siihen löydät perustelut mun vanhoista blogeista.
Chiara Angel. Se on yksi minun suosikeista Euroviisujen historiassa. Muut Euroviisu suosikkini olenkin päässyt toivomaan radioon.

Näitä biisejä olisi lukemattoman paljon, mutta tässä on kermat päältä. Tästä listasta löytyy biisit joilla lähden yrittämään Puhelin Langoille.

Ei kommentteja: