keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Joululaululista 2009.

Radio Deissä on semmoinen toivelista ohjelma kello 11.00-12.00, johon yksi kuulija saa valita kaksitoista laulua. Tällä kertaa ajattelin julkaista oman joululaululistani tänne blogiin, jossa käsittelen uusia joululauluja joita soitetaan radiossa. Yritin tehdä tämän listan uuteen blogiin, mutta avustajani mielestä tämä voi olla samassa blogissa, koska muutenkin kirjoituksien aiheet vaihtelevat niin paljon. Joten yrittäkää kestää. Nyt niitä joululauluja alkaa tulla.

  1. Joulu ja Poika. Tämä kappale kuvaa hyvin joulun odotusta. Ihmisillä on kiire aina, eikä heillä ole aikaa ottaa vastaan joulun sanomaa.
  2. Marjukka Paasonen ja Johanna Aarnio: Lupausten lapsi. Näillä laulajilla on ihana ääni ja muutenkin kappale on kiva.
  3. Carola Häggkvist: Himlen I Min Famn. Kaunis kappale niin alkuperäisenä kuin suomenkielisenä versiona. Valitsin ruotsinkielisen version, koska minulla ei ole sitä levyllä.
  4. Pekka Simojoki: Jouluyön hymni. Kappaleessa on positiivari sovitus, joka on kiva.
  5. Marian Poika. Kappale kuvaa hyvin uutisvirtaa mikä lähti liikkeelle, kun Jeesus syntyi.
  6. Kenny Rogers: Mary did you know. Mitähän Marian päässä liikkui, kun paimenet tulivat katsomaan lasta. Sitä ei tiedä kukaan muu, kuin Jumala ja Maria.
  7. Petri Laaksonen: Ilouutinen. Tästä ilouutisesta pitääkin laulaa kaikille maailman ihmisille.
  8. Joulu lakeuksien takaa. Se on hyvä, että Pohjanmaallakin osataan viettää joulua.
  9. O Holy Night. Tää on hieno kappale varsinkin, kun se nousee niin korkealle, että tulee kylmät väreet kuunnellessa.
  10. Mikko Salmi:Jumppasalinjoulu. Kun kuulin tämän kappaleen nimen ensimmäistä kertaa ihmettelin mistä kummasta mahtaa olla kyse. Tämä kappale kuvaa joulujuhlan tuntua. Oi niitä aikoja, kun itsekkin olin koululainen.
  11. Sami Saari: Maa on niin kaunis. Minulla oli vieraana vanhempia ihmisiä, jotka lauloivat tämän kappaleen. Se tuntui oudolta, koska silloin oli helmikuu ja joulu ohi. Tämä onkin yksi niitä kappaleita jota lauletaan, koska kaikki muistavat sen sanat. Terveisiä vain Tuusulaan.
  12. Jose Feliciano:Feliz Navidad. Jos oikein tarkkaan kuuntelee, vaikkei espanjaa osaisikaan kappaleen nimi on suomalaisittain "Ne viis apinaa".
Ajattelin toivoa uusia lauluja ja lähin sillä periaatteella liikkeelle, että uusia lauluja pitää olla aika paljon listalla, eikä vanhoja perinteisiä, jotka soi muutenkin liikaa.

Ei kommentteja: