sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Soittoäänten maailmassa.

Tämä otsikko on kummallinen. Selitänpäs hieman tätä asiaa. Minulla oli kännykässä pitkään omat soittoäänet eri ihmisryhmille. Tänä jouluna sain joululahjaksi uuden puhelimen. Keksin eilen mielekästä tekemistä, kun OiliOili oli loppunut.

Rupesin äänittämään uudessa kännykässäni oleville henkilöille omia soittareita. Nyt jokaisella on oma soittoääni, joten tiedän kuka sieltä soittelee. Tein soittoäänet itse puhumalla. Äänitin ne kännykän puhemuistiotoiminnolla ja liitin yhteystietoon.

Soittoäänissä peruskaavana kerron soittajan nimen ja mitä minulle tulee mieleen kyseisestä henkilöstä. Esimerkiksi äidistä tuli mieleen meidän höpöttelytuokiot, gmailpuhelut ja kotivierailut.

Äänitin myös kaikkien radiokanavien puhelinnumeroille omat soittoäänet. Radio Keski-Suomeen äänitin: Nyt on lauantaiaamu, mutta mitä ihmettä kummaa Radio Keski-Suomesta soitetaan. Täytyy vastata äkkiä puhelimeen. Radio Novalle: Paras sekoitus klassikoita ja tyylikkäimpiä uutuuksia. Meinasin vahingossa sanoa: Paras sekoitus läskiä ja tyylikkäimpiä uutuuksia. Voicen yhteystietoon: The Voice - Me rakastamme musiikkia. Energylle: Suomen hittiasema numero yksi. Energy hit music only.

Näitä muun muassa äänitin puhelimelle. Nyt ei tarvi arpoa, että kuka sieltä soittelee. Tietysti radioihmiset saattaa soittaa tuntemattomasta. Laitoin kaikille omat soittoäänet, koska pelkään lehtikauppiaita yli kaiken, kuten moni suomalainen. Jos ei ole mitään radiojuttuja tulossa niin en vastaa tuntemattomaan soittoääneen.
Vaikka minulla on markkinointiesto, on niitäkin lehtikauppiaita olemassa, joita tämä esto ei kosketa. Ne ei saa selvää kuitenkaan mun puheesta.

Kerran mulle kävi hassusti ja inhottavasti. Mie vastasin puhelimeen. Oisin antanut avustajalle puhelimen, mutta avustaja piti sitkeästi puhelinta minun korvalla. Lopulta pakotin avustajaa puhumaan kännykkään. Se oli aivan kauhea tilanne, kun se lehtimyyjä kysyi vielä isää puhelimeen. Että tämmöinen hyvin mielenkiintoinen blogi tällä kertaa.

Ei kommentteja: